ROMAN COOKING COURSE
The classes are in Italian (laboratory course) and they last one week (from monday to friday/3 hours per day). You will learn the preparation of typical roman dishes: home made pasta, pastas and soups, meats and vegetables, desserts. Under request it is also possible to organize one day classes for the preparation of 3 classical roman dishes. Then, “Tutti a Tavola” (this is the italian expression when dinner is ready, and it means “everybody at the table”)! We will enjoy our meal all together and...Buon Appetito!
Price of the cooking course:
15 h/w 400€ each person (3 people togther)/ 1490 € at teacher's home
Daily Classes (3 hours):
75,00 €/ 1 person
50,00 €/ 2 people
30,00 €/ 3 people
A comment :
Jacqueline Rocco, FRANCIAHo avuto l’occasione di partecipare a molti corsi di lingua italiana di Lina, durante gli anni 2013 e 2014 in Francia. Ho trovato che i suoi corsi intorno della cucina Italiana sono molti interessanti perché non si puo capire la lingua senza conoscere anche la sua cultura generale, e trovo che la cucina fa parte veramente di questa cultura. Penso che è meglio di avere già una conoscenza della lingua per partecipare a questo tipo di corsi, per veramente apprezzare e avere la voglia di andare ancora più lontano.
Cooking
The Roman cuisine is a rich and tasty recap of the ones from neighboring areas and other communities of Lazio, from Jewish to shepherds cuisines. A varied cuisine that survives the temporary fashions and tourism, keeping the genuineness of its products and the simplicity of the preparation. It’s a rustic, every day cuisine, the same that one finds in the many “locande” and “trattorie” in the streets and alleys of Rome.